Taxi van de Luchthaven van Innsbruck naar Königsleiten

Boek online en bespaar 20%

Königsleiten ligt aan de Gerlospas en is een dorp in de gemeente Wald im Pinzgau in het Salzburger Land in het district Zell am See in Oostenrijk. Königsleiten is daarmee het meest westelijke deel van de gemeente Wald im Pinzgau. Verder naar het westen en zuiden ligt de provincie Tirol met de gemeente Gerlos. Als winter- en zomervakantiebestemming voor veel gasten, vooral uit heel Europa, biedt het skigebied Zillertal Arena in Tirol ook sneeuwzeker skiën en winterplezier tot op 2.500 meter boven de zeespiegel.

Als onderdeel van de Zillertal Arena biedt Königsleiten ultramoderne kabelbanen aan en stelt Königsleiten de gasten in staat zich veilig naar hun favoriete skipistes te vervoeren. Hier kunt u genieten van de wintersport op een onovertroffen verscheidenheid aan pistes en genieten van tijd doorbrengen met vrienden en familie. Het skigebied in het bijzonder is uitgerust met gratis WLAN-hotspots en biedt fotohongerige mensen een aantal fotopunten. De Arena Coaster in de directe omgeving of een ritje op de 7 km lange rodelbaan Gerlosstein is ook een genot.

De reis naar Königsleiten is vrij ongecompliceerd en is een waar genoegen, vooral met Travel-Taxi Innsbruck. De reis van de luchthaven Innsbruck via de snelweg naar Königsleiten duurt meestal ongeveer 80 minuten. De terugreis is ook zeer eenvoudig. Na het boeken van uw heen- en terugreis of zelfs alleen uw terugreis wordt u door onze taxi (Mercedes) opgehaald en komt u op tijd op de luchthaven van Innsbruck of een van de door u gekozen bestemmingen aan.

Geschiedenis van Königsleiten

In de jaren 60 waren er in het huidige skigebied Königsleiten tot begin jaren 70 slechts enkele berghutten in het huidige skigebied Königsleiten, de zogenaamde “Skipapst vom Arlberg” – Stefan Kruckenhauser zei het volgende over de regio rond de Gerlospas: “het gebied is buitengewoon aantrekkelijk voor de wintersport, maar helaas een regio zonder mensen”.

De toenmalige burgemeester van Wald im Pinzgau, Melchior Stöckl, en de gemeentesecretaris, Alois Hölzl, grepen de woorden van Stefan Kruckenhauser aan als een kans en stelden in nauwe samenwerking met de regering van de provincie Salzburg een ontwikkelingsplan voor het gebied op. Het vakantiedorp rond Königsleiten met zijn alpendorpse karakter is in 1962 ontstaan.

Later werden de structurele voorwaarden voor de wintersportontwikkeling veiliggesteld. Dit was het startsein voor de bouw van verschillende pistes en liften rond Königsleiten. In de komende jaren werden nog meer skiliften (2-zits stoeltjeslift, Hochalmkar en Mitterleger T-barliften) en andere structuren gebouwd. Vanwege de sneeuwzekerheid en de veeleisende pistes werden in de jaren daarna zelfs in Königsleiten skiwedstrijden van de Oostenrijkse Skiverbond (European Cup) gehouden. Königsleiten groeide gestaag uit tot een van de meest populaire skigebieden van Oostenrijk, vooral in de laatste twee decennia.

Boek een Travel-Taxi naar Königsleiten

Door jarenlange ervaring en een klantgericht management is Travel-Taxi Innsbruck een van de populairste en best gewaardeerde reisorganisaties in Tirol. Met onze betrouwbare taxiservice bereikt u Königsleiten en andere bestemmingen van uw keuze – op tijd en tegen onovertroffen prijzen. Wij accepteren uw boeking telefonisch, per e-mail of via ons online boekingssysteem de klok rond en geven u altijd de keuze tussen verschillende voertuigen en extra’s om uw reis zo aangenaam mogelijk te maken.

Ons wagenpark bestaat voornamelijk uit Mercedes voertuigen (bijvoorbeeld Mercedes E-Klasse, Mercedes Vito of Mercedes S-Klasse) en is altijd up-to-date. Wij verheugen ons nu al op uw boeking – uw Trave-Taxi Team uit Innsbruck.